Historie

De R.K. Sint Antoniusschool is een school die reeds jaren in Musselkanaal staat. Vanaf 1922 tot op heden een begrip in Musselkanaal. Allereerst aan de Sluisstraat te Musselkanaal, maar vanaf 1976 staat de huidige school op de locatie aan de Floralaan 41.
De school is gehuisvest op een locatie in een normaal geoutilleerd gebouw. In 2007/2008  heeft er een interne verbouwing plaatsgevonden. Het schoolgebouw kent acht groepslokalen, een speellokaal, een ontmoetingsruimte, een personeelskamer, een directiekamer, een techniek/leeshoek, een handenarbeidruimte en een i.b.-kamer. Bij de hoofdingang hebben we een prachtige computerruimte met 24 computers en een digitaal schoolbord. Alle lokalen zijn voorzien van een digitaal schoolbord. Verder bevinden zich in de groepslokalen ook nog diverse computers en daarom heeft Ict  een duidelijke prioriteit binnen ons onderwijs.
 Naast de school bevindt zich sporthal “De Veenhorst”. Het schoolplein is  groot en nodigt de kinderen uit tot spelen en ontdekken.
Rondom de school is een hekwerk geplaatst en onze beide fietsstallingen zijn tijdens de lesuren afgesloten voor eventuele diefstal.